Προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Η ΟΜΑΔΑ του 2007-8

Η ΟΜΑΔΑ του 2007-8

Στοίχημα Live Scores!

Adrania FC TV live!


View My Stats

Google Analytics

Wibiya Widget

Blog Archive

All material in text and media as photos and videos included in this blog, belong to Adrania F.C. a. Από το Blogger.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact us..



: your name

: your email

Your comment...












Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007
Πολλά και διάφορα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην ομάδα μας. Παρ’ όλο που ίσως κανείς (μαζί κι εγώ) δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται και παρ’ όλο που το όνομα της ομάδας αυτής το υποδηλώνει, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε σε πολλά επίπεδα και να δούμε τι θέλουμε απ’ αυτήν την ομάδα και να μη στεκόμαστε αδρανείς στις εξελίξεις, υπομονετικά και μοιρολατρικά, περιμένοντας να δούμε που θα οδηγηθούμε από τα γεγονότα. Αν το κάνουμε αυτό, στην ουσία περιμένουμε το τέλος αυτού του ωραίου εγχειρήματος και το μόνο που μένει είναι η ακριβής ημερομηνία λήξης… Το δικό μου μερίδιο σκέψης το έκανα. Είμαι σκεπτόμενος και υπερ-αναλυτικότατος άνθρωπος και σπάνια βγάζω συμπεράσματα. Όμως έχω πολλά να πω και θα ζητήσω συγνώμη για το μέγεθος του post αυτού από όλους, όμως είναι πράγματα που θέλω να διαβάσουν όλοι όσοι επισκέπτονται αυτό το blog είτε είναι μέλη της ομάδας είτε όχι. Συγκεκριμένα (εξ ου και ο τίτλος του post) έχω να σχολιάσω τρία θέματα:

1) Λόγω κάποιων υποχρεώσεων που είχα δεν είχα την ευκαιρία να δω το poll της προηγούμενης βδομάδας, όμως άκουσα γι’ αυτό, όπως και για κάποια σχετικά γεγονότα, άσχημα, που έλαβαν χώρα στο διαδικτυακό τόπο της Αδράνειας. Όλοι μας συμφωνούμε ότι το επίπεδο ανθρώπων που μας αντιμετωπίζουν όπως οι κύριοι (;) που πιστεύουν ότι έπρεπε να ήμασταν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι είναι εκ φύσεως ελαχίστης υποστάθμης… Πιστεύω όμως ότι δε θα’ πρεπε να χαλάμε μελάνι, σάλιο, ενέργεια, χρόνο, φαιά ουσία στην τελική, για να μειώσουμε άτομα, στα οποία η φύση έχει φερθεί με τέτοιο αποτρόπαιο μίσος. Αν ήταν άντρες με το θάρρος της γνώμης τους άλλωστε, δε θα περίμεναν το poll για να την εκφράσουν, αλλά θα την ξέραμε από καιρό. ΔΙΑΦΩΝΩ όμως κάθετα με τον τρόπο που αντιδρούμε σ’ αυτή τη συμπεριφορά: Όχι μόνο δίνουμε λαβές, αλλά κατρακυλάμε κι εμείς μαζί μ’ αυτούς τους «κυρίους» στο ίδιο και σε χαμηλότερο επίπεδο, όταν πρώτη μούρη στην ιστοσελίδα, στην οποία έχουμε αφιερώσει χρόνο, κόπο και ενέργεια, φιγουράρει ένα poll με ύφος σαν κι αυτό που υπάρχει τώρα (πχ. «πόσο λακαμάς είναι» κλπ)… Ο εκνευρισμός είναι φυσιολογικός, όμως είναι κρίμα ένα τόσο ωραία οργανωμένο site, με ανθρώπους που γράφουν μέσα με την καλύτερη των διαθέσεων, να χαλάει την εικόνα του, χρησιμοποιώντας τέτοιους χαρακτηρισμούς και μπαίνοντας στον πειρασμό να εμπλακεί σε κάτι που μόνο με παρωδία διαλόγου μπορεί να παρομοιασθεί. Ας θυμηθούμε άλλωστε ότι η τοποθέτηση της επίμαχης θέσης προς επιλογή μπήκε με δικιά μας πρωτοβουλία, ας τονίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι τελευταίος αν πραγματικά προσπαθείς μέσα στο γήπεδο στα πλαίσια των δυνατοτήτων σου και της ευγενούς άμιλλας, και ας σεβαστούμε (με το δέοντα τρόπο και στο σωστό μέτρο) την ούσα επιλογή αυτών των «κυρίων». Αυτή είναι η γνώμη μου, και, χωρίς να θέλω να γίνω επικριτικός, την εκφράζω. Αποστασιοποιούμαι επίσης από τις καταγεγραμμένες γνώμες των συμπαικτών μου και λέω ότι σαν DREDD, σαν Σπύρος Α. Αδάμ, ελπίζω αυτό το post να γίνει αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο, όμως ούτε προκαλώ, ούτε πολύ περισσότερο παρακαλώ κανέναν να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του, γιατί καταλαβαίνω (ή μάλλον ξέρω) ότι αυτό χρειάζεται προσόντα. Τονίζω τέλος, ότι όλοι όσοι γράφουν σ’ αυτό το blog, ακόμα κι όταν επιδίδονται σε αστεϊσμούς και «χαβαλεδιάρικα» σχόλια, διαθέτουν ένα αναμφισβήτητα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ (πάνω απ’ όλα) παιδείας και υπευθυνότητας, πράγμα που πρώτα απ’ όλα με τράβηξε σ’ αυτήν την ομάδα όταν πρωτοήρθα. Ας μην αφήσουμε κάποιους θρασύδειλους να το χαλάσουν….
2) Σε ένδειξη των ανωτέρω χαρακτηριστικών που συντρέχουν και στο πρόσωπό μου εκθέτω (εκπρόθεσμα έστω) την ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ άποψή μου για την αρμόζουσα στην Αδράνεια βαθμολογική θέση: η θέση την οποία κατέχουμε στη μέση περίπου της βαθμολογίας είναι κατά τη γνώμη μου αυτή που αξίζουμε βάση της ΑΠΟΔΟΣΗΣ μας στο γήπεδο: είμαστε μια ομάδα σοβαρή όταν θέλουμε, ουσιαστική και μεστή στις κινήσεις και τις αντιδράσεις τις, χωρίς φανφάρες και περιττά στολίδια. Ομάδα στηριγμένη στην αμυντική λειτουργία της, αφού οι επιθετικές λύσεις είναι καλές μεν, περιορισμένες και ανοργάνωτες δε. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι το πορτοκαλί χρώμα ίσως να είναι λίγο ακατάλληλο γι’ αυτή την ομάδα (εγώ ψήφισα για άλλο χρώμα στη φανέλα) αφού τα πρότυπα και το στυλ της ομοιάζουν περισσότερο σε ιταλική ομάδα με το μαύρο να είναι 1ο στις προτιμήσεις μου σε συνδυασμό με το κόκκινο ή το άσπρο. Τονίζω όμως ότι η θέση αυτή αρμόζει στην (πνευματική και σωματική) ΑΠΟΔΟΣΗ της ομάδας και σε καμία περίπτωση στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ της. Το potential αυτής της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερο: υπάρχουν μέσα άτομα με αναπτυγμένη την αίσθηση της ομαδικότητας και με αρκετά υψηλή ποδοσφαιρική νοημοσύνη (Pallis, Verou, Max ο νεοεισελθών Αλέξανδρος) και πολύ καλό έμψυχο δυναμικό, με κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας τη σωματική δύναμη. Αυτό όμως που λείπει κύριοι (και θ’ αναφερθώ και πιο κάτω), είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, η κοινή οπτική, δηλαδή κοινοί στόχοι, κοινή θεώρηση του τρόπου παιχνιδιού και νοοτροπίας της ομάδας: Παρ’ όλο που έχουμε πλέον ένα κορμό 6-7 παιχτών στο γήπεδο, είναι φανερό ότι ο καθένας έρχεται για δικούς του λόγους στο γήπεδο. Άλλος το έχει δει σοβαρά, άλλος λιγότερο, άλλος έρχεται στην πλάκα και άλλος για την παρέα. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είμαστε ομάδα-παρέα, όμως προσωπικά νιώθω ότι ούτε το ένα είμαστε, ούτε τ’ άλλο (εάν τα καταφέρουμε να γίνουμε έστω κι ένα από τα δύο ίσως να δούμε θεαματικά αποτελέσματα, φανερά ακόμα και στον βαθμολογικό πίνακα), παρά τα καλά δείγματα γραφής σε προσωπικό επίπεδο που έχω λάβει από μέλη της ομάδας: Δεν έχουμε την άνεση να φωνάξουμε ο ένας στον άλλον (μερικοί βέβαια φωνάζουμε περισσότερο απ’ ότι πρέπει με μεγάλη άνεση), δε βγαίνουμε έξω για καφέ, δεν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, δε συμμετέχουμε όλοι όσο θα' πρεπε στην ανταλλαγή απόψεων που γίνεται μέσω του blog, δεν έχουμε καν κοινή άποψη για το ποδοσφαιρικό γεγονός Αδράνεια.
3) Αυτές οι σκέψεις με φέρνουν στο 3ο σημείο στο οποίο θα θελα να δώσω έμφαση, το οποίο είναι το κλίμα εκνευρισμού που επικρατεί τις τελευταίες 2 περίπου βδομάδες στην ομάδα, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τους BERISTAS, όπου μετά το παιχνίδι ξεσπάσαμε όλοι πάνω στον Kopsi με την μεγαλύτερη άνεση του κόσμου λες και αυτός έφταιγε που είχαμε τα μαύρα μας τα χάλια (ο Αλέξανδρος εξαιρείται!!!!!). Στην αρχή σκέφτηκα ότι ίσως έχουμε όλοι μια κακή περίοδο στα προσωπικά ή τα επαγγελματικά μας την ίδια χρονική στιγμή, όμως το περιστατικό με το poll και διάφορες απόψεις που λόγω των χαμηλών τόνων που διατηρώ γενικά στη ζωή μου, έχω το προνόμιο να ακούω, με οδήγησαν σε άλλα συμπεράσματα. Όχι πως δεν έχω παράπονο από το παίξιμο του Kopsi γενικά, όμως δεν παύω να έχω και απ’ το δικό μου. Είναι αλήθεια ότι δεν κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι καλός στο γήπεδο, και σχεδόν κανένας μας δεν το κάνει. Κι αν γυρίσουμε για ένα δευτερόλεπτο το δάχτυλο προς το μέρος μας, θα δούμε ότι όλοι φταίμε 100% συλλογικά, όχι ατομικά. Κύριοι, ούτε το σύστημα φταίει, ούτε ο Kopsi, ούτε ο καιρός, ούτε η μπάλα. ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. Φταίμε γιατί ακριβώς δεν έχουμε κάτσει να δούμε τι θέλουμε απ’ αυτήν την ομάδα. Φταίμε γιατί δεν έχουμε σαφή εικόνα για το αν θέλουμε να κάνουμε την πλάκα μας ή αν θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα (και οι δύο λόγοι το ίδιο ποσοστό λάθους ενέχουν κατ’ εμέ). Φταίμε γιατί ενώ η Αδράνεια είναι κάτι που γουστάρουμε, δεν το προστατεύουμε. Προτείνω λοιπόν να σκεφτούμε καλά τι κάνουμε σ’ αυτήν την ομάδα ο καθένας, γιατί η Αδράνεια είναι φτιαγμένη από τρέλα και από αγάπη, γι’ αυτό και έχει κερδίσει το σεβασμό μου… Δε θέλω να χαλάσω τη σχέση μου με κανένα άτομο που γνώρισα εδώ, όμως δε θέλω να χαλιέμαι κι εγώ. Αν κάτι από τα δύο συμβαίνει καλύτερα να το αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει του. Ας αρχίσουμε να μιλάμε πριν σπαστούμε και παρεξηγηθούμε. Προτείνω να θέσουμε στόχους αυτού του εγχειρήματος, γιατί όπως λέει ένα ρητό «πρέπει να κοιτάς εκεί που θες να πας, αλλιώς πας εκεί που κοιτάς».
Το γεύμα την Κυριακή είναι καλή ευκαιρία να γίνουμε και ομάδα και παρέα. Πολύ καλή ευκαιρία όμως είναι κι αυτό το blog, λίγοι όμως από μας του έχουν δώσει τη δέουσα σημασία…

Αγαπητοί φίλοι ίσως να κούρασα, αλλά κι εγώ έχω κουραστεί, όπως όλοι μας απ’ ότι φάνηκε….Αφού ζητήσω συγνώμη για την έκταση της γραφής, θα ξαναπώ ότι ελπίζω να αποτελέσει αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο. Θα κάνω αργότερα στη μέρα ένα comment στο δικό μου post εκθέτοντας τη δική μου οπτική για το πώς βλέπω εγώ την Αδράνεια, ελπίζοντας να σας δώσω ένα ερέθισμα. Όπως θα ξαναπώ ότι δεν προκαλώ ούτε παρακαλώ κανέναν ν’ ασχοληθεί με τίποτα.

3 ΣΧΟΛΙΑ:

Kopsi 74 είπε...

Το μόνο που μπορώ να πώ είναι ένα μπράβο.. Νοιώθω πως το blog, η ομάδα αλλά και ο ίδιος προσωπικά έγινα πλουσιότερος με αυτο το Post που μόλις διάβασα..
Ενα ευχαριστώ απο μέρους μου DREDD..

Unknown είπε...

Όσοι δεν ξέρετε καλά τον DREDD ήρθε η ώρα να τον γνωρίσετε... Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα του γιατί, σας το λέω από προσωπική πείρα, η αναλυτικότητα με την ευστοχία των μακροπρόθεσμων προβλέψεων του μπορούν να ξεμπλέξουν πολύ πρόωρα καταστάσεις που τείνουν να γίνουν βαλτωμένες
(βαλτομένες, βαλτωμμένες, βαλτομμένες, ή όπωσ στο διάολο θέλετε πείτε το!).

Pallis είπε...

Μετά απο αυτό το Post νιώθω οτι εκτός απο ενα καλό αμυντικό συμπαίκτη, απέκτησα και ενα ΑΝΘΡΩΠΟ-ΦΙΛΟ να ανταλλάξω δυο κουβέντες.ΜΠΡΑΒΟ.

Most Popular Posts EVER

ΚΑΙΡΟΣ - Βαθμολογία 2010-12

Σκορερ / Συμμετοχές 8Χ8 2011-12

Τα Πρωτοσέλιδα ΣΗΜΕΡΑ

Αθλητικά στην TV

powered by στοιχημα

Visitors Countries

free counters

Link to...

Το Πρωτο μας Τροπαιο !

Το Πρωτο μας Τροπαιο !
Εαρινό πρωτάθλημα 2005 ΑΘΗΝΑ '90

ΒΑΘΜ. ΑΝΟΙΞΗ 2012

Adrania FC TV /// Live!

TV Scedule.. NOW>>!

Δημοφιλεστερες αναρτήσεις μηνός